Volkswagens Giugiaro X-GT Parcour

Varje år kommer designstudion Giugiaro med ett nytt koncept för genèvesalongen. Denna gång verkar deras Parcour dock inte vara någon större hit.

Giugiaros Parkourkoncept.

Klicka för fullstorlek för att se Giugiaros Parkourkoncept.

Giugaro kallar konceptet för "Parcour" som är en typ av atletisk disciplin som går ut på att få kroppen att ta sig förbi hinder på ett snabbt och kontrollerat sätt.

Volkswagen Giugiaro X-GT parcour

Giugiaro X-GT Parcour, livetwittrat från @AMchatter. Klicka för större bild.

Vår reporter på plats, Nisse Svärd, tycker inte alls om vad Giugiaro designat åt Volkswagen och amerikanska bilbloggen Jalopnik går så långt som att säga att konceptet är en rip-off av Bajaracern Rally Fighter. Vi tycker den liknar en korsning mellan en Chevrolet Camaro och en Lancia Stratos.

"Om X-GT ska vara någon form av "futurist-retro från slutet av 70-talet i 2010-talets crossovertänk så kanske jag kan förstå vad han tänkte. Tyvärr är det inte retrotänket som är grejen och konceptet faller platt på en annars framtidsspanande mässa", säger Nils.

Bilen kördes in på scen av Volkswagens chefsdesigner Walter da Silva. Att döma av kommentarerna på Twitter så är reaktionerna blandade men övervägande positiva. Vad tycker du?

Giugiaros Parkour Italdesign
Giugiaros Parkour Italdesign
Parcour är grym! (gasa) Nej fy för bövelen vad ful! (bromsa)
164
167

Mer att läsa

Idag
Statsministern får inte åka Volvo XC90 – Säpo säger nej
Igår
Vi provkör Volkswagen Passat GTE – nya tjänstebilsdrömmen?
 • Renault Talisman kommer som kombi – snyggast i klassen?
  Ska locka köpare som tröttnat på Volkswagen Passat och vill ha läcker design.
 • Den moderna krigsjeepen – Oshkosh JLTV – är ett brutalt monster
  Dags att säga farväl till Humvee och möta amerikanska arméns nya ”Jeep” Oshkosh JLTV. Den har bepansring som en stridsvagn och klarar vägminor – dessutom kapabel att terrängköra i upp till 160 km/h. Men soldaterna kommer att gilla en annan detalj bättre – luftkonditionering är standard.
 • Bilist attackerar oskyldig cyklist – eller…?
  Utrymmet på vägen är en ständig orsak till ilska och numera även upphov till en växande filmkategori på nätet – "arga bilister som kör på och misshandlar oskyldiga cyklister". Några som inte riktigt håller med om att det alltid är så gjorde en parodi som visar hur det (också) kan gå till. Hur upplever du som bilist att cyklisterna beter sig i trafiken – och vice versa?
 • Hitman: Agent 47 – med Audi RS 7 i huvudrollen
  Nya actionrullen ”Hitman: Agent 47” har svensk premiär 28 augusti och kritikerna är inte nådiga. Flera anser att det räcker att se trailern och den gillar vi bäst eftersom en Audi RS 7 har huvudrollen.
 • Volvo skrotade reklamfilm med Stellan Skarsgård
  Förra året kom nyheten att Stellan Skarsgård skulle göra reklam för Volvo XC90. En film lär också ha spelats in. Men vad som hände med kampanjen sedan är oklart, för när den väl lanserades var Avicii huvudperson.