TV: En titt på Lamborghini Veneno

Trots ett pris på svindlande tre miljoner euro är alla tre exemplaren sålda. Peter Ternström pratar galna Veneno – och är nyfiken på nästa generation Gallardo.Jämfört med små och udda superbilstillverkare som Koenigsegg och Pagani är Lamborghini snarast att betrakta som en jättekoncern som skjuter ur sig tusentals bilar årligen. Men ibland släpper även Lamborghini en superexklusiv modell – och dit hör nya Veneno.

Bara tre exemplar ska tillverkas, samtliga är sålda – till ett pris på tre miljoner euro plus skatt. Med den enorma vingen och en 6,5-liters V12-motor på 750 hästar fixar den 0–100 km/h på 2,8 sekunder.

Men i andra hörnan av montern står Gallardo, en modell som började säljas 2003 och som behöver en ersättare. Exakt när den ska lanseras vill inte Lamborghini avslöja.

"Gallardo är fortfarande en väldigt ung, attraktiv och konkurrenskraftig bil. En ersättare kommer lanseras i sinom tid", säger Raffaello Porro, kommunikationschef på Lamborghini.

Läs mer om Lamborghini Veneno
Alla nyheter från Genèvesalongen

Hade jag obegränsat med pengar skulle jag skriva upp mig för en Lamborghini Veneno direkt.
62
125

Mer att läsa

Igår
5 steg till en mätarskruvad bil
  • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
    Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
  • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
    Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
  • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
    auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!