TV: En titt på Lamborghini Veneno

Trots ett pris på svindlande tre miljoner euro är alla tre exemplaren sålda. Peter Ternström pratar galna Veneno – och är nyfiken på nästa generation Gallardo.Jämfört med små och udda superbilstillverkare som Koenigsegg och Pagani är Lamborghini snarast att betrakta som en jättekoncern som skjuter ur sig tusentals bilar årligen. Men ibland släpper även Lamborghini en superexklusiv modell – och dit hör nya Veneno.

Bara tre exemplar ska tillverkas, samtliga är sålda – till ett pris på tre miljoner euro plus skatt. Med den enorma vingen och en 6,5-liters V12-motor på 750 hästar fixar den 0–100 km/h på 2,8 sekunder.

Men i andra hörnan av montern står Gallardo, en modell som började säljas 2003 och som behöver en ersättare. Exakt när den ska lanseras vill inte Lamborghini avslöja.

"Gallardo är fortfarande en väldigt ung, attraktiv och konkurrenskraftig bil. En ersättare kommer lanseras i sinom tid", säger Raffaello Porro, kommunikationschef på Lamborghini.

Läs mer om Lamborghini Veneno
Alla nyheter från Genèvesalongen

Hade jag obegränsat med pengar skulle jag skriva upp mig för en Lamborghini Veneno direkt.
62
125

Mer att läsa

Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.