Spion: Qoros testar i Sverige

Bilen som byggs i Kina av svenskar har skapat mycket rabalder på dessa sidor. Nu är Qoros i Sverige för att göra lite reklam för bilen på vägarna. "Kamouflaget" består av Qoros-q och namnet.

Så fin bensin som Statoil kan erbjuda får Qoros 3 Sedan knappast i Kina!

Så fin bensin som Statoil kan erbjuda får Qoros 3 Sedan knappast i Kina! Klicka för fullstorlek!

Det superinternationella märket Qoros är på hemtamt besök på nordliga breddgrader. Kan det månne vara de många svenska ingenjörerna och utvecklarna som propsat på att den ska komma hit och testa? De har skickat in några egna "spionbilder" på bilen utanför några typiskt svenska ställen: Frasses och Statoil.

Qoros 3 Sedan hade världspremiär i Genève i går förmiddags. Vi har redan rapporterat utförligt om det nya infotainmentsystemet och de två andra konceptbilarna 3 Cross Hybrid och 3 Estate som vi fick en exklusiv visning av

Qoros hoppas på att vara den smarta och medvetna konsumentens självklara val i ett segment där Skoda Octavia fått regera ensam ett bra tag. De första provkörningarna för media hålls i höst och vid 2014 har vi ett definivt utlåtande hur Saab- och Volvoingenjörerna lyckats med det nya "svenskmärket" Qoros.

Qoros 3 sedan Frasses

Frasses berömda falukorvsburgare "Parisare" kan få vilken testförare som helst på fall.

Hellre en Qoros än en Volvo!
98
208

Mer att läsa

Igår
5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
 • Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
  "Jag borde egentligen bli hedrad om någon designar en bil som ser ut som en gammal Volvo."
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.