Alriks bilar

Varning! Se inte detta.

2014-04-15 10:59 Kommentera

När jag var liten fick jag mardrömmar av Motorsågsmassakern, nu råkade jag se en kraschfilm som fick en riktigt obehaglig känsla att sprida sig i kroppen. Och den sitter fortfarande i.
Skillnaden är att det här är på riktigt.
Man blir rädd när man tänker på vilka typer som rör sig ute i trafiken. Och längtan efter en Rysslandsbilsemester blev plötsligt ännu mycket mindre. Däremot längtan efter en Volvo …
Som sagt, tar du riktigt illa vid dig av otäcka bilkrascher, läs något annat på vår sajt. Behöver du däremot en påminnelse om att ingen är odödlig, här är den - på en knapptrycknings avstånd.

2014-04-15 10:59 Kommentera

Äntligen vårbruk!

2014-04-14 17:09 Kommentera

Batteriet på plats, besiktning bokad, service på gång och vem vet - kanske lite kärleksfull omvårdnad.
Har du fått rull på sommarbilen?

bild.JPG


Äntligen ute ur garaget!

2014-04-14 17:09 Kommentera

Skomakarns barn!

2014-04-10 17:25 Kommentera

Hur ser det ut på Vattenfalls elbilsparkering?
Åkte förbi Vattenfalls nya huvudkontor i Solna - med tre laddplatser och förberett för ytterligare platser.
Vilka signaler skickar det här?

bild.JPG


Tre laddstolpar, tre fossilbilar.

2014-04-10 17:25 Kommentera

Range Rover – någon!

2014-04-09 15:31 Kommentera

Inte bland ams-läsarna i alla fall?! Eller?
Försäljningen sticker iväg uppåt och imagen blir starkare enligt ams-läsarna. I suv-katergorin tog Range Rover, Range Rover Sport och Evoque storslam och alla de tre första platserna i omröstningen för bäst suv.
I det nya nummer som kommer nästa vecka finns ett test med purfärska Mercedes GLA, som möter Range Rover Evoque, BMW Xi och Mini Countryman
Jag vet vilken jag skulle välja …
När jag tittar i vår databas där ägarna satt betyg på sina bilar – 26 771 satta betyg – så finns det 91 Land Rover-betyg.
Är der fel på bilarna, oss eller ägarna?
Varför sätter så få betyg på sin Range Rover?
Lexus säljer färre bilar, men vi har över 500 Lexusbetyg.
Har du en Range Rover/Land Rover, eller känner du någon som har en?
Här är länken till betygsättningen.
http://www.automotorsport.se/begenkat/
Det finns fortfarande chanser att vinna en prenumeration. Och alla betyg bidrar till vår Begagnatbibel som vi jobbar med just nu.

2014-04-09 15:31 Kommentera

Den eviga bilfrågan!

2014-04-08 08:07 Kommentera

"Hej! Du frågade för några nummer sedan hur "vi" gör när par är oense i valet av bil.
Jag har alltid, utom en kort period, ägt, bytt och betalat bilen/bilarna själv. Då slipper man diskussionen. Istället har frun eller sambon betalat och fixat i hemmet. Har frun eller sambon behövt en egen bil har jag inte lagt mig i det...
Den tiden när vi köpt bil ihop var det ett evigt tjat vem som skulle ha bilen, vem som skulle köra eller vem som var lämpligast att köra en MB 450SE i halt väglag...
Det hela beror på om man har gemensam eller enskild ekonomi. Vill man slippa diskussionerna har man en gemensam "pott" till gemensamma räkningar. Resten är personlig. Under förutsättning att man har något så när lika mycket pengar över...
Varför ska sambon ha veto på mitt bilval eller jag på hennes? Eller jag ha synpunkter på hennes prioriteringar vad hon lägger pengarna på?!
Mvh
Gunnar Flyberg"

Hur gör du?

2014-04-08 08:07 Kommentera

911 Targa!

2014-04-07 12:51 Kommentera

Bari, södra Italien. Soligt och blåsigt. Snart sitter jag bakom ratten på nya Targan. Ser väldigt bra ut. Har du frågor - ställ dem här så kommer svar!

bild.JPG


Slutputs inför presskonferensen.

2014-04-07 12:51 Kommentera

Bilar och bröst ska det vara!

2014-04-06 15:19 Kommentera

"Nollor! Bilar och bröst ska det vara. Det är ingen som lider av detta", skriver en läsare på vår facebooksida.
På Facebook kan man skriva allt, men skulle denna läsare säga samma sak till sin flickvän?

Jag har fått flera mejl om det här med Bil-babes, och här kommer ett som är intressant:

"Hej,

"Sverige har kommit en bit när det gäller jämställdhet"

Nej, Sverige har kommit en bra bit när det gäller feministisk könsrasism. Som framkommer bland kommentarerna till artikeln så finns det väldigt många som är trötta på att män lastas för alla världens problem. Det är givetvis enormt enfaldigt, fördummande, hycklande och klart destruktivt.

Ett sådant här upprop med buzzwords som "kränkte vite medelålders mannen" och "impotenta tankar" rimmar otroligt uselt med den mansfientliga media som vi måste dras med i Sverige.

Ser inget konstigt med uppropet i sig men mot rådande mediaklimat som rinner över av slentrianmässigt manshat så får detta uppropet ett tydligt feministiskt skimmer över sig.

Hade tänkt att teckna 3 nr för 99 kr idag och läsa testet av Cayenne och Touareg. Men vill inte bidra med en krona till efter det här tröttsamma utspelet. Om man (ni) inte förstår hur enfaldigt feminism är så är det bättre att ni helt håller er utanför "jämställdhetsdebatten" och skriver om bilar istället. Det är en ändå en av de mest infekterade frågorna i Sverige och enögda, fördummande och hycklande "resonemang" finns det redan i överflöd.

Feminsim = Könsrasim som säljs med fördumning och hyckleri. Synd på testet men någon ordning får det vara.

Hälsningar
David


Hej David.

Tack för brev.
Jag lastar inte män för detta, känner mig inte ett dugg träffad. Möjligtvis är jag "medskyldig" eftersom det hänt att jag tagit bilder där det funnits kvinnor med, vars enda syfte har varit att vara säljande.
Som jag ser det handlar det om en gammaldags könssyn. Det har varit så här i alla tider, låt det fortsätta. Eller?
Signalerna är inte bra, tycker jag. Jag har en tioårig dotter. Vad ska hon identifiera sig med?
Volvo är ett väldigt gott exempel, de har aldrig kvinnor som står bredvid bilarna, bara för att locka fler fotografer. Däremot har de kvinnor och män i montrarna som kan hjälpa till med information.
Jag ser det inte som ett könskrig. Utan något som jag och många med mig har samma åsikt om – även om det är långt ifrån alla som tycker så.
Jag är av den åsikten att man ska tycka det man tycker, och stå för det.

Jag skrev först en ledare där jag drev med "monterkvinnorna" och skrev "Det finns för många kvinnor i bilbranschen" med syfte på just dessa. En del kvinnor tog åt sig, såg inte ironin. Så visst är det infekterat.

För mig handlar det om jämlikhet mellan könen. That's it.

Mvh Alrik

2014-04-06 15:19 Kommentera

Bil-babes!

2014-04-03 15:52 Kommentera

Ska vi ha det som vi alltid har haft det?
Signaturen Hans skrev ett brev till mig angående min senaste ledare:
"Hej Alrik
Läser med stor behållning Din tidning varje vecka. För några veckor sedan skrev Du en Ledare om kvinnor och bilsalonger. Jag kan förstå att Du fått stor respons. Låt mig bara berätta att alltsedan jag var på min första bilsalong 1970 i Gèneve har dessa vackra kvinnor stått runt bilarna. På nåt sätt hör det till. Att dessa kvinnor inte kan svara på frågor om bilarna är inte avsikten utan deras uppdrag är att dra uppmärksamhet till bilen och märket med sin skönhet och vara ett bra tillskott på alla bilder som tages. Om detta är bra eller dåligt vill inte jag vara domare för."
Där tog Hans brev slut.

Jag tycker att det känns så djäkla mossigt och pinsamt. Tänk er en "stick och textilmässa" med mängder av lättklädda unga män som står och ler. Eller för den delen, en elektronikmässa där halvnakna män står och smajlar inställsamt bredvid alla tv-apparater.
Och nej, jag vill inte ha det så!
Är inte bilarna, stickningarna, tv-apparaterna tillräckligt intressanta utan modeller vid sidan, då är det ett stort underbetyg till tillverkarna.
Könsrollerna är på en ofattbart låg nivå inom bilbranschen. Vilka signaler skickar det här till våra döttrar – och söner? Jag skäms inför mina barn.
Håller du med mig - klicka här och skriv under!

bild[4].JPG
Kvinnans roll i bilbranschen är sne!

2014-04-03 15:52 Kommentera

Nu har du chansen!

2014-04-03 09:25 Kommentera

Världens bästa vägar, hotell, bilar – i dag kan du få svaren klockan 15.00 från mannen som brukar hyra Nürburgring och Spa och flyttar hit och dit i jakten på det perfekta livet: Peter Ternström.
In på vår chatt och ställ frågor om livet och bilar!

Skärmavbild 2014-04-03 kl. 09.30.54.png
Är Peter en stekare, galning eller bara en hårt jobbande biltok?

2014-04-03 09:25 Kommentera

Jag älskar läsarbrev!

2014-04-02 13:21 Kommentera

"Till historien hör att jag dejtade tjejen på centralen ett antal gånger…"

Gamla bilar sätter fart på minnen och från Joel fick jag de här härliga berättelserna som hoppade fram efter lite läsning av vår Audibibel.

"Hej Alrik - tack för Audibibeln- sååå roligt för en "gammal" man!

Jag köpte som relativt nybakad pappa – 1980 – en begagnad Audi 100 LS-BRUN. 1974 var det en mycket vanlig bil. Den hade nackstöd i baksätet!!! Den betraktades då som en "variant" av Mercedes. Jag gav NOK 45.000,- en "sjuk" summa för ett ungt par. Instrumentbrädan osade Mercedes med sina två mätare. Bilen blev tyvärr (förvånansvärt) dyr - det rimmade dåligt med priset på blöjor etc etc......
Sedan blev det en Passat Combi med 2,2 litersfemman, gud va stolt jag var - vilket ljud!!! Jag investerade pengar jag/vi inte hade på dubbelavgasrör med ett ljud som jag drömde om på natten! Bilen var vit med gröna rutor, bara det …
Pappan till min bästa kompis, Erik, körde en Audi 60. Han ägde OZO - varmvattenberedarfabriken i Norge - så du kan bara tänka dig vilken division jag kände mig hemma i. Erik körde Audi 90 med samma motor, 136 hk men då var ljudet nästan det viktigaste!

Tack för en hel tidning med NOSTALGI!
Ha en fin dag!

Jag kom på en liten till bihistoria:

1991 blev jag anställd som säljare hos Formula AS i Oslo, sålde blanketter och formulär.
Jag fick som min första firmabil en Saab 99 GL -81 eller -82, 5 -växlad, vit, helmaxad! Lite annorlunda än alla 244:or som rullade i Oslo.

Min vd var kompis med vd:n för Bilbutikken AS i Oslo, Norges största SAAB-handlare.
Vi fick nys om att han hade två stycken SAAB 900 GL (utan insprutning, väldigt slöa), vit sedankaross med mörkgröna rutor samt aircondition och automat.
Jag fick den ena, herregud vilken bil OCH vilken lyx! Den hade en monterad Eriksson-mobiltelefon, stoooor svart lur över kardanen. Mina vänner samt familjen undrade på om jag ägde firman!!!
Jag ringde upp centralen: "20804 här, kan du koppla mig till..........?!"
"Två noll åtta noll fyra - vilket nuuuuummer viiiiiill du haaaaaa? (hon tuggade tugggggggummmi)
Till historien hör att jag dejdate tjejen på centralen ett antal gånger.
Bilen såg ut som en riktig Turbo! Stack i ögonen på folk.
I bilkön hem i rusningstiden "spydde" många på mig när jag satt och "pluddrade" i telefonen!"

Med vänliga hälsningar
Joel Hodt

bild[2].JPG
Vill du komma ihåg ditt liv? Läs en tidning.

2014-04-02 13:21 Kommentera

Alrik Söderlind

Alrik

Alrik Söderlind är chefredaktör på auto motor & sport. Under mer än 25 år har han testat nya bilar, nu jagar han sin personliga billycka och kommenterar bilvärlden i smått och stort.

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

  • Prenumerera på
    auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten