Saab 9-3 Cabriolet - Independence Edition

Ställ dig i kö för Saab tänker bara bygga 366 numrerade exemplar av sin "9-3 Cabriolet Independence Edition". Specialmodellen firar Saabs första år som oberoende biltillverkare.

Bild 368392

Endast 366 exemplar ska tillverkas av specialmodellen "Independence Edition" och utspritt på hela världen blir det inte så många bilar i varje land. Bilda kö!


Idag onsdag är det stor fest i Trollhättan när man firar ett år av oberoende, efter GM:s försäljning. Ettårsdagen har av Saab getts sådan betydelse att man nästan frestas att citera Martin Luther Kings berömda tal vid Lincoln Memorial i Washington, 1963: "Free at last! Free at last! Thank God Almighty, we are free at last!"

I vilket fall firar Saab rejält och det innebär bland annat att man ska införa en ny tradition. Varje år ska Saab presentera en ny "Independence Edition" modell. Det blir en specialmodell som tillverkas i 366 exemplar, en för varje dag på året plus en extra som tar steget in i nästa år.

Bild 368393

Varje bil är numrerad med ett inetsat nummer i sidorutorna. Föraren får också ett specialmeddelande på instrumentpanelen vid start och har en annorlunda turbomätare som ska anknyta till gamla, klassiska intrumenten enligt Björn Envalls design.


Specialmodellen baseras på 9-3 Aero Griffin Cabriolet och får samma uppdateringar till Saab 9-3 Griffin som vi beskrev tidigare idag (klicka på länken för att läsa mer). Dessutom får bilen en unik kulör, speciella inredningsdetaljer, unika 18-tumsfälgar, läderklädd inredning med kolfiberdetaljer, unik turbomätare, sportläderratt, skinnklädsel med orange sömmar och möjligheten till tre motorval: 180 hk TTiD, 220 hk bensinturbo eller BioPower-motorn som kan köras på E85-bränslet.

Förutom "frihetsdagen" den 23 februari är just 2011 ett speciellt år för Saab då det är 25 år sedan man började sälja den första Cabrioletmodellen.

Bild 368394

Bild 368395

Bild 368396

Snyggaste Cabrioleten som Saab gjort någon gång!
555
25

Mer att läsa

Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.