Bensinmotorn lever – här är de 10 bästa

Snåla dieselmotorer och supereffektiva elmotorer lyser med sin frånvaro när Ward's Auto utser årets bästa motorer. Istället är det bensin som gäller. Håller du med?

Turbofyran i nya Cadillac ATS är en av årets bästa, enligt Ward's Auto.

Nu är det återigen dags för amerikanska Ward's Auto att utse årets tio bästa motorer – och den som letar efter supereffektiva diesel- eller elmotorer går bet. För första gången på sju år består hela listan av bensinbilar.

"Vi tycker alltid det är intressant att se de framsteg som görs med hybrid- och elbilar. Men priset för många av dem är för högt, och räckvidden måste förlängas för att möta kraven hos de flesta", säger Drew Winter, chefredaktör för tidningen Ward's Auto World.

Juryn blev istället imponerade av alla nya innovationer som sänker förbrukningen och höjer tekniknivån i moderna bensinbilar. Hela listan finns i rutan nedan – håller du med, eller är det någon som saknas?

Subaru BRZ är en av fyra sugmotorer på Ward's Autos lista.

Jag håller med – den här listan stämmer!
161
385

Mer att läsa

Igår
5 steg till en mätarskruvad bil
  • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
    Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
  • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
    Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
  • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
    auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!