Volvos nya kombi - klädföretaget avslöjade allt

Vill du ha ett perfekt regnskydd till din favoritbil – och samtidigt se Volvos nya konceptbil? Då ska du ta en titt hos Volvos samarbetspartner Stutterheim – för där finns den nya kombin, kanske en föraning om nya V70?

I auto motor & sport nr 19-2013 skrev vi om Volvos framtida modell. Nu är den officiell. Klicka på bilden för att se alla bilder och fakta.

Snart är det dags att visa upp Volvos tredje konceptbil, som får premiär på Genèvesalongen. Men redan nu har de första bilderna läckt ut hos samarbetspartnern Stutterheim. Och merparten av er läsare som svarade på webbfrågan hade helt rätt – nya konceptbilen från Volvo är en kombi.

Att läcka ut bildmaterial på Volvos nya konceptbil och klä den i "regnkläder" från Stutterheim är förstås ett väldigt smart sätt att locka massor av besökare till sin hemsida. Designmässigt har Stutterheim gjort en riktigt snygg "regnrock" med handsydda sömmar och material i högsta kvalitet – enligt egen utsago. Ett sådant skydd skulle nog många av oss ha på favoritbilen.

Volvo Cars har utlovat den tredje och sista konceptbilen till vårsalongen i Genève. Tidigare såg vi Volvo Concept Coupé i Frankfurt och på Detroitsalogen visade chefsdesigner Thomas Ingenlath Volvo Concept XC Coupé. Kombikonceptet ge oss en föraning om nya V70, som dock byter namn till V90.

 

Källa: Stutterheim Raincoats, "Estate Svart"

Ser riktigt lovande ut – nya Volvo V70 (eller V90) får gärna se ut så här!
874
47

Mer att läsa

Idag
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
Igår
Volkswagen måste spara – här är modellerna som kan stoppas