Jaguar XF Sportbrake – utan maskering

Med bara någon vecka kvar till premiärvisningen avslöjas nu hur Jaguar XF Sportbrake ser ut, utan kamouflage. Avant, Touring och de andra kombimodellerna ska äntligen få konkurrens.

Jaguar XF Sportbrake

Det var ett tag sedan Jaguar gjorde en kombimodell (minns ni vilken?) men nu är det snart dags för XF Sportbrake. Varför engelsmännen vill döpa sin bil till "sportbroms" är en gåta men vi får fråga i Genève. KLICKA FÖR STÖRRE BILD

Jaguar har inte direkt varit hemliga med sin XF-kombi, eller Sportbrake som den ska få heta när den snart presenteras på Genèvesalonge. Först fick vi se en halvt maskerad Jaguar XF Sportbrake under test i början på december och sedan kom jultomten med en XF-hälsning i samma bil (klicka på länkarna för att läsa mer).

Men nu finns det en bild där Jaguar XF Sportbrake är helt omaskerad. Bilderna ger intryck av att vara skannade från en broschyr, men helt säkra är vi inte. Inga större hemligheter, som väntat, och Jaguar har medvetet gjort kombimodellen mycket lik sedanen. Baklamporna på Sportbrake anknyter även de till sedanen och kombimodellen får en liten sportig vinge i överkant på bakluckan.

Våra engelska kollegorAutocar har även bilder på inredningen (klicka på länken för att hoppa dit) och det verkar som om lastutrymmet blir plant, perfekt för platta paket från det stora möbelvaruhuset med fyra bokstäver.

Nu skulle jag faktiskt kunna tänka mig en Jaguar XF. Ser bra ut!
284
39

Mer att läsa

Idag
Statsministern får inte åka Volvo XC90 – Säpo säger nej
Igår
Vi provkör Volkswagen Passat GTE – nya tjänstebilsdrömmen?
 • Renault Talisman kommer som kombi – snyggast i klassen?
  Ska locka köpare som tröttnat på Volkswagen Passat och vill ha läcker design.
 • Den moderna krigsjeepen – Oshkosh JLTV – är ett brutalt monster
  Dags att säga farväl till Humvee och möta amerikanska arméns nya ”Jeep” Oshkosh JLTV. Den har bepansring som en stridsvagn och klarar vägminor – dessutom kapabel att terrängköra i upp till 160 km/h. Men soldaterna kommer att gilla en annan detalj bättre – luftkonditionering är standard.
 • Bilist attackerar oskyldig cyklist – eller…?
  Utrymmet på vägen är en ständig orsak till ilska och numera även upphov till en växande filmkategori på nätet – "arga bilister som kör på och misshandlar oskyldiga cyklister". Några som inte riktigt håller med om att det alltid är så gjorde en parodi som visar hur det (också) kan gå till. Hur upplever du som bilist att cyklisterna beter sig i trafiken – och vice versa?
 • Hitman: Agent 47 – med Audi RS 7 i huvudrollen
  Nya actionrullen ”Hitman: Agent 47” har svensk premiär 28 augusti och kritikerna är inte nådiga. Flera anser att det räcker att se trailern och den gillar vi bäst eftersom en Audi RS 7 har huvudrollen.
 • Volvo skrotade reklamfilm med Stellan Skarsgård
  Förra året kom nyheten att Stellan Skarsgård skulle göra reklam för Volvo XC90. En film lär också ha spelats in. Men vad som hände med kampanjen sedan är oklart, för när den väl lanserades var Avicii huvudperson.