• Textstorlek A A
 • Hem
 • Nyheter
 • Fyndläge på lyxbilar i Kina –...

Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt

Många biltillverkare har sett försäljningen rasa i Kina, och det finns stora frågetecken för marknaden för premiumbilar. Just nu får köparna 20 procent rabatt Audi A8 och BMW 7-serie, och hela 25 procent rabatt på Mercedes S-klass.Försäljningskurvan för premiumbilar i Kina kanske inte pekar så brant uppåt som många tror. Enligt affärssajten Bloomberg är tillgången på premiumbilar nu större än efterfrågan. Under 2011 började många återförsäljare rabattera bilar i de mindre storleksklasserna, och nu sprider sig prissänkningarna även till de större modellerna.

Hos Mercedes kan köparna nu få 25 procent rabatt på en S 300, enligt bilköparsajten Cheshi.com som hämtar prisstatistik från över 3.000 kinesiska återförsäljare. För BMW 7-serie och Audi A8 L är prissänkningen 20 procent.

Anledningarna till att försäljningen sjunker är flera. Den kinesiska ekonomin saktar in och de kinesiska höginkomsttagarna har plötsligt betydligt fler premiumbilar att välja på än för bara några år sedan. Samtidigt ökar bränslekostnaderna. Därför försöker tillverkarna slåss om priset för att öka marknadsandelen.

"Årets rabatter på premiumbilar är de största jag någonsin sett. Kinas lyxbilsmarknad är på väg att urholkas", säger Scott Laprise, bilanalytiker på CLSA Asia Pacific.

Audi sänker priset på långversionen av A8 i Kina med 20 procent. Vad tror du – håller bilmarknaden i Kina på att mättas, eller kan den fortsätta öka?

Audi sänker priset på långversionen av A8 i Kina med 20 procent. Vad tror du – håller bilmarknaden i Kina på att mättas, eller kan den fortsätta öka?

Ute hos återförsäljarna behöver köparna inte längre betala extra för att få sin bil levererad i tid.

"En köpare av en Mercedes S 600 förra året kunde få betala 230.000 kronor extra för att snabba på leveransen av bilen. I år säljs samma bil med rabatt", säger Mercedessäljaren Jack Ren till Bloomberg.

Hos en annan Mercedessäljare får kvinnliga köpare upp till 20 procent rabatt på exklusiva märkesväskor, medan BMW lockar med en iPhone på köpet. Volvo kontrar med en fri resa till Hong Kong för alla C30-köpare.

Men det är inte helt hopplöst för lyxbilstillverkarna. Premiumbilar står fortfarande för bara sex procent av den totala bilförsäljningen i Kina, jämfört med 13 procent i USA och 18 procent i Europa. 

"Lyxbilsmarknaden kommer inte växa med samma explosiva takt, men den kommer fortfarande växa. Kinesiska kunder gillar lyx", säger Xiong Chuanlin, vice generalsekreterare för China Association of Automobile Manufacturers.

Jag tror bilförsäljningen i Kina fortsätter öka – vi har inte sett toppen än.
195
63

Det finns 8 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
 • #1 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  Mats surgubbesson Postat: 2012-03-21 09:59

  -25% på en dinosaurie är fortfarande för mycket för något som är utdöende. En "lyxbil" är bara en dumskallevarning i ett modernt samhälle som förhoppningsvis håller på att växa fram.

 • #2 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  Vaz is 4ever Postat: 2012-03-21 10:35

  ""Kinesiska kunder gillar lyx"", men Kina är fortfarande kommunistiskt... Så länge de demokratiska reformerna är kosmetiska eller obefintliga kan en återställare till kultur revolutionens ideal inte uteslutas, med de konsekvenser det kan få för kinesiska medborgare och utländska investerare.

 • #3 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  Thomas E Postat: 2012-03-21 11:00

  Ja inte kommer dom att sälja en dryg miljard lyxbilar i Kina, om nån nu trodde det :)

 • #4 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  Mikael Postat: 2012-03-21 11:35

  Att komma ihåg är att en Kina-BMW är inte likadan som en Tyskland-BMW. Andra material i interiören och så vidare.

 • #5 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  Uffe Postat: 2012-03-21 13:05

  En ökad kvatitet i försäljningen innebär alltid lägre bilpriser i jämförelse mot den svenska marknaden. Om kvatiteten går ner lite pga. öka konkurrens så innebär detta ännu "lägre" priser i form av rabatter för att nå kvantetsmål. Stackars oss svenskar....de flesta av oss lär få köpa begagnat pga. för lite konkurrens. ;-)

 • #6 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  eric Postat: 2012-03-21 13:17

  25% är ju intressant. Ännu mer intressant är var priserna är i pengar. Alla vet ju att bilar är markant mycket billigare i USA än i EU. Hur ser det ut i Kina?

 • #7 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  Torsten med spjutet Postat: 2012-03-21 17:39

  @eric En mercedes S600L kostar på en höft det dubbla i kina mot i sverige, det är ingen affär att ens snegla mot kina, det är rena danmark/norge vad det gäller bilpriser.

 • #8 Re: Fyndläge på lyxbilar i Kina – 25 procent rabatt
  jPU Postat: 2012-03-23 12:09

  en iphone på köpet - det var verkligen generöst... 0,5-2% rabatt beroende på prislapp på bilen...

Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

 • Använder du navigator i bilen?

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

 • Prenumerera på
  auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten