Trafikkaos i Stockholm hela året

2013 ska flera viktiga vägar byggas om i Stockholmsområdet. Bilisterna får räkna med svåra trafikstörningar och bör åka kollektivt, enligt trafikkontoret.

En av få positiva nyheter för Stockholmsbilisterna är att inga reparationer är planerade för Essingeleden. Foto: Kurt Qvist/Creative Commons/Flickr.

Under året får trafiknämnden i Stockholms stad budgeten höjd med över 200 miljoner kronor, enligt Svenska Dagbladet. Det innebär att flera viktiga vägarbeten kan dra igång. Resultatet blir stora trafikstörningar redan från mars.

Först ut är renoveringen av Danviksbron, som gör att kapaciteten för biltrafiken halveras. Trafikkontoret hänvisar till busstrafiken.

"Det här kommer att ge stora trafikstörningar, i alla fall under rusningstid, i första hand för biltrafiken. Bilister bör välja andra vägar eller åka kollektivt istället", säger Andreas Zeijlon, strategisk trafikingenjör på trafikkontoret till SvD.

Förutom Danviksbron ska bland annat Folkungagatan byggas om. Dessutom påbörjas arbetet med nya Skurubron och trafiksituationen i Solna blir ännu värre när byggandet av tvärbanan fortsätter.

Grafik: Se alla årets trafikstörningar hos SvD

Fler vägarbeten och trafikstörningar – då ställer jag bilen och åker kollektivt istället.
13
74

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
 • Dragrace: Tesla Model S P90D möter P85D
  I den här filmen ser vi P90D med 772 hk köra dragrace mot sin föregångare, tidigare värstingen P85D med 700 hk. Det borde vara en tydlig skillnad, men snabba reaktioner har sällan varit viktigare än när dessa blixtsnabba bilar möts.
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.