BMW återkallar 1,3 miljoner bilar

UPPDATERAD! BMW går ut med en jätteåterkallelse på över 1,3 miljoner bilar, varav 22.000 i Sverige. Batterikablarna i bakluckan kan vara felmonterade, vilket i värsta fall kan orsaka bilbrand. Inga olyckor med personskador är rapporterade.

Samtliga modeller ur 5- och 6-serien tillverkade mellan 2003 och 2010 kallas till verkstad.

Samtliga modeller ur 5- och 6-serien tillverkade mellan 2003 och 2010 kallas till verkstad.

På måndagkvällen gick BMW ut med en återkallelse som totalt omfattar drygt 1,3 miljoner bilar över hela världen. Felet kan resultera i att elsystemet inte fungerar som det ska, att bilen inte startar och i vissa fall att det börjar brinna, skriver BMW i ett pressmeddelande.

"Ett skydd som täcker batterikabelanslutningen i bagageutrymmets golv kan ha blivit otätt. I Sverige gäller återkallelsen drygt 22.000 bilar vars ägare kommer att få ett brev där de uppmanas kontakta sin återförsäljare för att boka tid för åtgärden", säger Michael De Geer, informationschef på BMW, till auto motor & sport.

De berörda bilarna är samtliga modeller ur 5-serien (Sedan och Touring) och 6-serien (Coupé och Cabriolet), byggda mellan 2003 och 2010. Felet åtgärdas på en halvtimme. Enligt BMW finns inga kända fall där felet orsakat olyckor eller personskador.

Washington Post lade ut en länk till tidningens artikel om BMW-återkallelsen på Twitter – något som Audi snabbt retweetade till sina 215.000 Twitter-följare.

Washington Post lade ut en länk till tidningens artikel om BMW-återkallelsen på Twitter – något som Audi snabbt retweetade till sina 215.000 Twitter-följare.

Bra att BMW tar tag i problemet och återkallar bilarna. Rätt jobbat.
306
22

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
 • Dragrace: Tesla Model S P90D möter P85D
  I den här filmen ser vi P90D med 772 hk köra dragrace mot sin föregångare, tidigare värstingen P85D med 700 hk. Det borde vara en tydlig skillnad, men snabba reaktioner har sällan varit viktigare än när dessa blixtsnabba bilar möts.
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.