BMW återkallar 1,3 miljoner bilar

UPPDATERAD! BMW går ut med en jätteåterkallelse på över 1,3 miljoner bilar, varav 22.000 i Sverige. Batterikablarna i bakluckan kan vara felmonterade, vilket i värsta fall kan orsaka bilbrand. Inga olyckor med personskador är rapporterade.

Samtliga modeller ur 5- och 6-serien tillverkade mellan 2003 och 2010 kallas till verkstad.

Samtliga modeller ur 5- och 6-serien tillverkade mellan 2003 och 2010 kallas till verkstad.

På måndagkvällen gick BMW ut med en återkallelse som totalt omfattar drygt 1,3 miljoner bilar över hela världen. Felet kan resultera i att elsystemet inte fungerar som det ska, att bilen inte startar och i vissa fall att det börjar brinna, skriver BMW i ett pressmeddelande.

"Ett skydd som täcker batterikabelanslutningen i bagageutrymmets golv kan ha blivit otätt. I Sverige gäller återkallelsen drygt 22.000 bilar vars ägare kommer att få ett brev där de uppmanas kontakta sin återförsäljare för att boka tid för åtgärden", säger Michael De Geer, informationschef på BMW, till auto motor & sport.

De berörda bilarna är samtliga modeller ur 5-serien (Sedan och Touring) och 6-serien (Coupé och Cabriolet), byggda mellan 2003 och 2010. Felet åtgärdas på en halvtimme. Enligt BMW finns inga kända fall där felet orsakat olyckor eller personskador.

Washington Post lade ut en länk till tidningens artikel om BMW-återkallelsen på Twitter – något som Audi snabbt retweetade till sina 215.000 Twitter-följare.

Washington Post lade ut en länk till tidningens artikel om BMW-återkallelsen på Twitter – något som Audi snabbt retweetade till sina 215.000 Twitter-följare.

Bra att BMW tar tag i problemet och återkallar bilarna. Rätt jobbat.
306
22

Mer att läsa

Igår
5 steg till en mätarskruvad bil
  • Dwayne Johnson fick låna LaFerrari – men har ett stort problem
    Som bilintresserad superskådis har Dwayne "The Rock" Johnson alla möjligheter – företagen närmast slänger på honom bilar för provkörning. Visst vore det kul att testa en Ferrari LaFerrari, men Dwayne Johnson har ett stort problem som gör provkörningar omöjliga.
  • Sebastien Ogier och Volkswagen tänder första adventsljuset
    Julen närmar sig och det är dags att tända det första adventsljuset. Rally-världsmästaren Sébastien Ogier tar sin Volkswagen Polo R WRC och inleder julen på ett spektakulärt vis. Prova inte det här hemma…
  • Sätt betyg på din bil – få en gratis tidning
    auto motor & sport har Sveriges bästa begagnattester och det beror på vi kan luta oss mot över 30.000 ägarbetyg. Har du satt betyg på din bil? Om inte, eller om det var länge sedan, gör det nu – som tack får du ett nummer av tidningen!