TV: Ternström kollar in Mercedes SLS Black

Mer kraft, mer kolfiber och mer exklusivitet! Vår utsände Peter Ternström, som själv kör Mercedes SLS, tar en närmare titt på Black Series-versionen och intervjuar utvecklingschefen.De flesta som suttit bakom ratten i en Mercedes SLS AMG vet att den bilen knappast behöver mer effekt. Den välljudande V8-motorn på 571 hästar räcker alldeles utmärkt både i coupé- och cabrioletversionen.

Men trots det lanserar Mercedes AMG-avdelning nu en Black Series-version. Den väger 70 kilo mindre, tack vare en hel del kolfiber, och maxeffekten är nu uppskruvad till 631 hästar. Motorn varvar till 8.000 r/min, 0–100 km/h går på 3,6 sekunder och SLS-föraren Peter Ternström är helsåld.

Här får han en pratstund med Tomas Weber, som är utvecklingschef på AMG och ytterst ansvarig för Mercedes AMG SLS Black Series, som alltså lanserades officiellt på måndagkvällen under AMG-divisionens pressevent i samband med Genèvesalongen.

Mållös... Jag är mållös! Ge mig en SLS Black – nu!
133
16

Mer att läsa

Idag
Statsministern får inte åka Volvo XC90 – Säpo säger nej
Igår
Vi provkör Volkswagen Passat GTE – nya tjänstebilsdrömmen?
 • Renault Talisman kommer som kombi – snyggast i klassen?
  Ska locka köpare som tröttnat på Volkswagen Passat och vill ha läcker design.
 • Den moderna krigsjeepen – Oshkosh JLTV – är ett brutalt monster
  Dags att säga farväl till Humvee och möta amerikanska arméns nya ”Jeep” Oshkosh JLTV. Den har bepansring som en stridsvagn och klarar vägminor – dessutom kapabel att terrängköra i upp till 160 km/h. Men soldaterna kommer att gilla en annan detalj bättre – luftkonditionering är standard.
 • Bilist attackerar oskyldig cyklist – eller…?
  Utrymmet på vägen är en ständig orsak till ilska och numera även upphov till en växande filmkategori på nätet – "arga bilister som kör på och misshandlar oskyldiga cyklister". Några som inte riktigt håller med om att det alltid är så gjorde en parodi som visar hur det (också) kan gå till. Hur upplever du som bilist att cyklisterna beter sig i trafiken – och vice versa?
 • Hitman: Agent 47 – med Audi RS 7 i huvudrollen
  Nya actionrullen ”Hitman: Agent 47” har svensk premiär 28 augusti och kritikerna är inte nådiga. Flera anser att det räcker att se trailern och den gillar vi bäst eftersom en Audi RS 7 har huvudrollen.
 • Volvo skrotade reklamfilm med Stellan Skarsgård
  Förra året kom nyheten att Stellan Skarsgård skulle göra reklam för Volvo XC90. En film lär också ha spelats in. Men vad som hände med kampanjen sedan är oklart, för när den väl lanserades var Avicii huvudperson.