TV: Ternström kollar in Mercedes SLS Black

Mer kraft, mer kolfiber och mer exklusivitet! Vår utsände Peter Ternström, som själv kör Mercedes SLS, tar en närmare titt på Black Series-versionen och intervjuar utvecklingschefen.De flesta som suttit bakom ratten i en Mercedes SLS AMG vet att den bilen knappast behöver mer effekt. Den välljudande V8-motorn på 571 hästar räcker alldeles utmärkt både i coupé- och cabrioletversionen.

Men trots det lanserar Mercedes AMG-avdelning nu en Black Series-version. Den väger 70 kilo mindre, tack vare en hel del kolfiber, och maxeffekten är nu uppskruvad till 631 hästar. Motorn varvar till 8.000 r/min, 0–100 km/h går på 3,6 sekunder och SLS-föraren Peter Ternström är helsåld.

Här får han en pratstund med Tomas Weber, som är utvecklingschef på AMG och ytterst ansvarig för Mercedes AMG SLS Black Series, som alltså lanserades officiellt på måndagkvällen under AMG-divisionens pressevent i samband med Genèvesalongen.

Mållös... Jag är mållös! Ge mig en SLS Black – nu!
133
16

Mer att läsa

Idag
Utvecklingen av nästa Volvo V40 i full gång
 • Dragrace: Tesla Model S P90D möter P85D
  I den här filmen ser vi P90D med 772 hk köra dragrace mot sin föregångare, tidigare värstingen P85D med 700 hk. Det borde vara en tydlig skillnad, men snabba reaktioner har sällan varit viktigare än när dessa blixtsnabba bilar möts.
Igår
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.