• Textstorlek A A
  • Hem
  • Nyheter
  • TV: Ternström kollar in...

TV: Ternström kollar in Mercedes SLS Black

Mer kraft, mer kolfiber och mer exklusivitet! Vår utsände Peter Ternström, som själv kör Mercedes SLS, tar en närmare titt på Black Series-versionen och intervjuar utvecklingschefen.De flesta som suttit bakom ratten i en Mercedes SLS AMG vet att den bilen knappast behöver mer effekt. Den välljudande V8-motorn på 571 hästar räcker alldeles utmärkt både i coupé- och cabrioletversionen.

Men trots det lanserar Mercedes AMG-avdelning nu en Black Series-version. Den väger 70 kilo mindre, tack vare en hel del kolfiber, och maxeffekten är nu uppskruvad till 631 hästar. Motorn varvar till 8.000 r/min, 0–100 km/h går på 3,6 sekunder och SLS-föraren Peter Ternström är helsåld.

Här får han en pratstund med Tomas Weber, som är utvecklingschef på AMG och ytterst ansvarig för Mercedes AMG SLS Black Series, som alltså lanserades officiellt på måndagkvällen under AMG-divisionens pressevent i samband med Genèvesalongen.

Mållös... Jag är mållös! Ge mig en SLS Black – nu!
133
16

Det finns 0 kommentarer

Detta innehåll är skapat av auto motor & sports besökare

Alla kommentarer
Du kan inte längre kommentera. Efter 30 dagar låses kommentarerna på auto motor & sport.

Månadens fråga

  • Om du kunde hyra en klassiker i en vecka, vilken av nedanstående skulle du välja? (Ju tjusigare bil desto mer kostare det, så klart!)

Nyhetsbrev fem dagar i veckan

Varje vardag skickar vi dig de senaste 24 timmarnas hetaste nyheter till din e-post. Nyhetsbreven kan också innehålla specialerbjudanden.

  • Prenumerera på
    auto motor & sport nyhetsbrev
Trafiktesten