TV: Ternström kollar in Mercedes SLS Black

Mer kraft, mer kolfiber och mer exklusivitet! Vår utsände Peter Ternström, som själv kör Mercedes SLS, tar en närmare titt på Black Series-versionen och intervjuar utvecklingschefen.De flesta som suttit bakom ratten i en Mercedes SLS AMG vet att den bilen knappast behöver mer effekt. Den välljudande V8-motorn på 571 hästar räcker alldeles utmärkt både i coupé- och cabrioletversionen.

Men trots det lanserar Mercedes AMG-avdelning nu en Black Series-version. Den väger 70 kilo mindre, tack vare en hel del kolfiber, och maxeffekten är nu uppskruvad till 631 hästar. Motorn varvar till 8.000 r/min, 0–100 km/h går på 3,6 sekunder och SLS-föraren Peter Ternström är helsåld.

Här får han en pratstund med Tomas Weber, som är utvecklingschef på AMG och ytterst ansvarig för Mercedes AMG SLS Black Series, som alltså lanserades officiellt på måndagkvällen under AMG-divisionens pressevent i samband med Genèvesalongen.

Mållös... Jag är mållös! Ge mig en SLS Black – nu!
133
16

Mer att läsa

Igår
Designchefen avslöjar: Därför görs billiga kopior i Kina
 • 5 roliga fakta om BMW 3-serie du kan skryta om
  BMW 3-serie är en av Sveriges mest sålda bilar och ett vanligt inslag i trafiken – men bakom alla grå 3-serietjänstebilar – vanligtvis 320d – döljer sig också några riktigt ovanliga godbitar som vi har grävt fram i registreringsstatistiken.
 • Audi erkänner avgasfusk på V6 TDI – bilar återkallas i USA
  I ett pressmeddelande under måndagen berättar Audi AG att 85.000 bilar med 3,0 V6 TDI ska återkallas i USA. Även V6-motorn har ett "fuskläge" som används vid avgastest och det ska tas bort med en uppgradering av styrprogrammet till dieselmotorn. Det är inte aktuellt med en liknande åtgärd för V6-modeller i Europa.
 • Dieselskandalen sprider sig till Renault
  Tysk miljöorganisation anklagar Renault Espace för att ha 25 gånger högre utsläpp än tillåtet.
 • Volvo kan passera drömgränsen en halv miljon bilar
  Allt pekar mot att Volvo Cars kommer nära och kanske förbi sin drömgräns på en halv miljon sålda bilar under ett år. Med tre fabriker i Kina, två i Europa och om några år även en fabrik i USA är Volvo redo att ta sig an nästa mål – 800.000 bilar år 2020.
 • Volvo räddar julfriden tillsammans med PostNord och Lekmer
  Julen är en härlig högtid men den innebär också en hel del stress, inte minst för barnfamiljer. Volvo Cars värnar julefriden i ett nytt samarbete med PostNord, Lekmer.se och Mat.se. Leveranser av paket sker direkt till den parkerade bilen och PostNord kan låsa upp och stänga bilen med en digital nyckel.