Tesla Model S kommer till Sverige – så mycket kostar den

Nästa år lanseras Tesla Model S i Sverige och nu finns de svenska priserna. Är detta elbilen som får skeptikerna att tänka om?

Priserna börjar på drygt 600.000 kronor. Snikmodellen av Tesla Model S med 40 kWh-batteri ska inte säljas i Sverige.

Tesla har hittils inte haft någon officiell representation i Sverige. Bilarna har gått att beställa via märkets hemsida för att sedan levereras från återförsäljarna i Köpenhamn eller Oslo.

Men enligt våra källor har Tesla planer på att öppna ett officiellt showroom i Sverige under 2014. Förmodligen väljer Tesla att öppna återförsäljaren i en shoppinggalleria, och inte i ett industriområde – så lyder strategin i USA.

Tesla Model S går alltså att beställa redan nu via hemsidan och priserna börjar på 607.336 kronor för modellen med 60 kWh-batteri (efter supermiljöbilspremien på 40.000 kronor). Instegsmodellen med 40 kWh-batteri säljs inte i Sverige. Priset är omräknade från euro och inkluderar svensk moms.

De flesta köpare lär gå upp till 85 kWh-modellen som kostar 701.200 kronor. Köpare som vill ha snabbare acceleration väljer Performance-modellen, som kostar 829.588 kronor. Längst upp finns Signature- samt Performance/Signature-modellen. Sajten Ladda Elbilen påpekar att instegspriset på drygt 600.000 kronor inte är mycket högre än för Volvo V60 Plugin Hybrid, som kostar 560.000 kronor. Konkurrenten Fisker Karma säljs för 1.095.000 kronor i utförandet EcoChic hos Callisma.

Tesla Model S för Europamarknaden börjar tillverkas i mars eller april och de första leveranserna sker i maj och juni.

Tesla Model S är absolut mitt val i den här klassen. (=gasa) Nej, jag väljer hellre Fisker Karma eller Volvo V60 Plugin Hybrid. (=bromsa)
992
134

Mer att läsa

Idag
Volvo tar ansvar för olyckor med självkörande bilar
 • Volvos nya chassisimulator – används av Ferrari och Porsche
  Volvos nya chassisimulator finns bara tre upplagor, de andra två har Ferrari och Porsche. Simulatorn har använts vid utvecklingen av Volvo S90. Alrik Söderlind har testat simulatorn i "S90-läget" och han är imponerad. Se även Volvos utvecklingschef Peter Mertens berätta mer om den nya chassisimulatorn.
 • Polisrazzia mot Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg
  Under torsdagen gjorde tre åklagare och ett 50-tal poliser ett oanmält besök på Volkswagens huvudkontor i Wolfsburg. Man gjorde även husrannsakan hos några personer i företagsledningen. Syftet var att hitta dokument eller andra bevis för hur många som kände till avgasfusket som använts på elva miljoner bilar.
 • Undersökning: Vilka vinterdäck ska du köra på i år?
  Var med och svara på frågorna så gör du våra vinterdäcksartiklar mycket bättre!
 • Katastrof för ams på Kinnekulle
  Växellådshaveri satte käppar i hjulen för ams sikte på en pallplats i SLC Racing-serien. Kinnekulle Ring är en rolig men svår bana.
 • Chefen för Silverstone kritiserar Formel 1: "Det är skit"
  Enligt chefen för Silverstone behöver det inte dröja länge innan det är teknikchefen som står på prispallen och inte föraren. "Då är det bara att kasta in handduken och titta efter något annat", säger han.
Igår
Volkswagen måste spara – här är modellerna som kan stoppas